16 декември 2006

Джордж Сорос поставя Израел на прицел


Моето допълнение (Георги Бакалов):

Знаете ли, че по времето на Инквизицията един от най-яростните и най-жестоки гонители на евреи бил всъщност човек с еврейска кръв? Наречи го както искаш – перверзия, омраза към самия себе си или както искаш, но факт е, че има хора, които решават да преследват самия народ, от който те произлизат. Всичко зависи от това къде е твоята идентичност. Някои от най-отявлените критици на американското общество, които мразят САЩ, са социалисти с промити мозъци, ултра-либерални американци.

Молете се за Сорос! С всичките пари, с които разполага, той може да върши добро вместо лудост.




Инвеститорът-милиардер Джордж Сорос пое инициативата за сдружаване на американо-израелско политическо движение, което е анти-Израел, се твърди в статия на „Джерусалъм поуст”.

Керълайн Глик пише в „Поуст”, че Сорос похарчил милиони, опитвайки се да победи президента Буш през 2004г., че е един от „незначителното малцинство от американски евреи”, които изиграли важна роля да се подкопае позицията на подкрепата по отношение на Израел в Демократическата партия, a сега се опитват и да разклатят основите на позицията на Израел в Съединените Щати.

Сорос поканил друг американо-еврейски милиардер Питър Луис, заедно със „Северноамериканските еврейски плутократи”, сред които Чарлз и Едгар Бронфман, да присъединят своите сили към неговите, както и към тези на леви американо-еврейски организации, включващи „Американски приятели за незабавен мир”, „Форум за политика на действие спрямо Израел” и „Брит Цедек в’Шалом”, за да сформират политическо лоби, което да отслаби влиянието на про-Израелското.

„Много хора и организации, свързани с тази инициатива, работят активно за подкопаване престижа на Израел,” пише Глик.

„Сорос предизвика буря през 2003г., когато по време на конференция за набиране на финансова помощ за Израел заяви, че Израел била отчасти виновна за нарастването на анти-семитското насилие в Европа поради резкия си отклик към палестинския тероризъм.”

Глик подчертава също, че през ноември 2005г. лидерите на Израелския политически форум са се срещнали с Кондолиза Райс и настояли да изостави своите политически ангажименти по отношение на израелската сигурност и по-специално на два гранични пункта в ивицата Газа. В резултат на това Райс упражнила натиск върху Израел да направи опасни отстъпки и компромиси с палестинците.

След електоралната победа на Хамас през януари, „Американските приятели за незабавен мир”, „Форумът за политика на действие спрямо Израел”и „Брит Цедек в’Шалом” работили за това да не бъдат налагани санкции от американския Конгрес на палестинските власти, водени от Хамас.

Те работили заедно за прокарване на палестинския Анти-терористичен акт, който се радвал на изумителна подкрепа от страна на Конгреса и целял промяна в американската политика по отношение на палестинските власти непосредствено след качването на власт на Хамас.

Сред клаузите на този акт се призовава за незабавно прекратяване на американската подкрепа на неправителствените организации и на структури на ООН, действащи в Палестина, които имат връзки с терористични организации.

Глик отбелязва, че поради лобистките усилия на „Еврейските леви", палестинският антитерористичен акт бил отхвърлен и добавя:

„Сорос би искал да институционализира успеха на коалицията, подкопавайки палестинския Анти-терористичен акт с ново лоби.”

„Макар еврейските основатели твърдят, че са про-Израел, в действителност те са готови да основат Американо-еврейско анти-Израелско лоби."

Превод: Меги Димитрова

Материалът беше първоначално публикуван в foxnews.com, съжалявам, но загубих точния линк към него. (Георги Бакалов)




Няма коментари: