20 декември 2006

Блога вече с нова начална страница

Здравейте приятели!

Има няколко важни глобални въпроса, към които никой от нас не може да бъде безразличен. Бедноста, болестите, несправедливоста и насилието са толкова локални, колкото и глобални. Те могат да са толкова лични, колкто и световни. Те ни заобикалят в квартала, разминават се по улицата с нас и ни гледат от телевизионния екран, в същото време бъдейки някъде от другата страна на земното кълбо. Изглежда сякаш злото и проклятето в този свят не подминават никоя страна, народ или личност.

Ние ТРЯБВА да сме информирани по всички тези въпроси, както и ТРЯБВА да бъдем ангажирани по различни начини - на местно и на глобално ниво. Едни от тези въпроси са Близко-източния въпрос, антисемитизма, Ислямофашизма и тероризма. Забелязали ли ли сте, че в България просто НЯМА почти никакви информационни източници посветени на отразяването на събитията от Близкия Изток обективно. Следвайки програмната си политика от недалечното комунистическо минало, бившите възпитаници на АОНСО и други подобни идеологически и морално банкрутирали школи, са обсебили медиите в България. Изреаел и палестинския конфликт почти винаги се разглеждат в светлина благоприятна за палестинците. Това е линия следвана от много световни либерални медии като CNN, NBC, CBS, BBC и Ройтерс. ООН също има своя принос за медииния предразсъдък към Израел.

Време е в България да започне такова просветителско дело. Що се отнася до мен, мотивацията ми няма нищо общо с популярните християнски разбирания за края на света, Армагедон, Антихрист и предполагаемата роля на Израел в един такъв сценарии. Моята мотивация също произхожда от Библейското учение, но по-скоро корените на моето убеждение е разбирането, че Бог е Бог на справедливоста - колкото към Израел и евреите, толкова и към арабите, било то живеещи в Израел (т.нар. палестинци) или извън Израел.

Справедливоста, която човечеството дължи на Израел и на арабите, не е невъзможна. Проблема идва от друго място и именно това е целта на една такава медиина и обществена инциатива.

Блога "The Middle bEast" може на пръв поглед да изглежда една недостатъчно сериозна медийна платформа. Това не е така. По скоро това е едно малко начало, което тепърва има да се разрастне. Благодаря на всички вас, които вече ми писахте и сте запалени за това да работим в тази сфера. Издаването на блога на български не би било възможно без добороволната помощ на Георги Александров и цял един тим от преводачи, които той организира на местно ниво. Благодаря ви, очаквам да ви видя лично възможно най-скоро! Вашия труд е ценен и важен.

От днес блога си има нов адрес, от който можете да изберете да четете българската или английската версия.

www.middlebeast.org


Обкновенно българските преводи следват постингите на английски.

Всички вие можете да бъдете от помощ - препоръчайте сайта на ваши познати и приятели. Информирайте се. С истината и силата на нашата молитва, ние можем да сме част от победата над сатана - истинския звяр и чудовище, което насажда вражда и омраза в региона и по този начин и в целия свят.

Благодаря ви за подкрепата!

Няма коментари: