17 януари 2009

Новозеландски пъб забранява влизането на евреи


Израелски гражданин живеещ в градчето Каликоура в Нова Зеландия, се сблъскал със следният надпис на вратата на квартален пъб: “Израелци не са добре дошли, докато не спре обстрела (на Газа)”.

Двама други израелски туристи видяли подобни табели в кафене в друга част на страната. Каликоура се намира на източният бряг на Нова Зеландия и е известен с развлекателните си програми с делфини.

Собственикът на въпросният пъб е известен със своите екстремстки възгледи. В миналото той работил като фоторепортер в Газа, споделили местни жители.

Поведението на собственика на пъба е криткувано от местното население, което е съставено от много различни емигранти.

Новозеландският вестник Саутленд Таймс съобщава за друг инцидент в който мюсюлманин собственик на кафенето Мелвана Кафе в град Инвъркаргил, казала на две израелки да напуснат, и че няма да сервира на никой от Израел, “докато не спре избиването на невинни бебета и жени в Газа”.

Според участниците в събитията, различни хора от местното население изразяват отношение на подкрепа към едната или другата страна в конфликта в Газа.

“Направо да бяха сложили отпред знак “Забранено за евреи”, коментирала Натали Бени, едната от изгонените туристки от Израел, явно правейки сравнение с антисемитските настроения и полици от времето на Адолф Хитлер.

Източник: www.ynetnews.com

2 коментара:

Byrzataku4ka каза...

Новогодишните 08/09 тържества в ОАЕ бяха отменени и забранени именно по същата причина.

George P. Bakalov каза...

Имате ли линкове към публикации писали за това?